JMK-dagen – vad gör en pr-konsult och hur fick du jobb?

by

I onsdags gick JMK-dagen av stapeln, och jag och min kollega Eric fanns på plats för att representera Svenska PR-företagen. Dagen bjöd på många intressanta konversationer med studenter som kom fram och pratade med oss – och de vanligaste frågorna var: Vad gör en pr-konsult och Hur fick du jobb?

Studenterna fick även nöjet att lyssna till en del olika föreläsningar, där bland annat min kollega Hannes Hultcrantz som pratade om nätverkande, men även berättade en del om hur arbetet som pr-konsult kan se ut en vanlig dag på jobbet.  Även Hill & Knowlton, Metro, DIK och Sveriges Radio fanns på plats.

Majoriteten av de studenter vi pratade med läste Medie- och kommunikationsvetenskap, och de allra flesta saknade någon form av praktik eller praktiska övningar med riktiga case i sin utbildning och var därför mycket intresserade av att veta hur det är att arbeta som pr-konsult. Det verkar alltså finnas ett stort intresse av PR som yrke, men att kännedomen om vad vi faktiskt gör en vanlig dag på jobbet är ganska låg. Det kändes därför jätteroligt att vara där och ge vår syn på saken!

Under dagen delade vi ut en hel del information om Svenska PR-företagen, och tipsade studenterna om att gå in och läsa på om vilka byråer som finns inom nätverket – så jag tror att vi kan vänta oss en hel del praktik- och jobbansökningar från studenter framöver.

Johanna Westin
Projektledarassistent

Eric Danielsson och jag på JMK-dagen

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar to “JMK-dagen – vad gör en pr-konsult och hur fick du jobb?”

  1. Smurftips — Doktor Spinn Says:

    […] Vad gör en pr-konsult och hur fick du jobb?“Majoriteten av de studenter vi pratade med läste Medie- och kommunikationsvetenskap, och de allra flesta saknade någon form av praktik eller praktiska övningar med riktiga case i sin utbildning och var därför mycket intresserade av att veta hur det är att arbeta som pr-konsult. Det verkar alltså finnas ett stort intresse av PR som yrke, men att kännedomen om vad vi faktiskt gör en vanlig dag på jobbet är ganska låg.” […]

Lämna en kommentar