Trendspaning: Matresor lockar allt fler

by

Kulinariskt resande (culinary travel) är ett av de snabbast växande resesegmenten just nu, enligt Kairos Futures senaste European Travel Trend Survey som DN rapporterade om på resesidorna i söndags. Det är en av flera trender som framtidsanalytikerna kommit fram till genom att intervjua 11 000 personer i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland och Nederländerna.

Förutom att äta gott på resan vill vi också i större utsträckning göra gott genom att ge tillbaks till lokalbefolkningen. Intresset ökar för lokalt ägda hotell och restauranger, där vinsten går tillbaka till ortsborna och inte till de europeiska researrangörerna – särskilt om dessa också erbjuder närproducerad mat.

Kairos Futures studie visar att framför allt Asien och Oceanien blir de stora vinnarna framöver. Vid sidan av Thailand och Vietnam tycks Kambodja, Japan och Australien och Indien också locka allt fler. Indien erbjuder det mesta i form av upplevelse- och kulturturism och har även ett spännande kök för kulinariska utsvävningar.

Om du är i Mumbai så passa på att testa den lokala favoritfisken Pomfret grillad i masalakryddor på Trishna Restaurant på 7, Rope Walk Lane, Fort.

Eva Brodin Kjeller,
PR-konsult

Evas favorit i Mumbai - Pomfret

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: