Upplands Väsbys resa från förort till stad

by

Under Almedalsveckan närvarade jag under onsdagen på ett seminarium anordnat av Upplands Väsby kommun, en föredömligt kort sammankomst om kommunens framtida planering ”En hållbar utvecklingsresa från förort till stad”. Upplands Väsby är i flera hänseenden i en förändringsfas både strukturmässigt inom kommunen men även på  bygg- och infrastruktursplanet. Förorten ska bli en stad, Väsby stad med en blandad boendemiljö och ett välkomnande klimat för företagare. Benen i omstruktureringen är enligt Johannes Wikman, kommunikationsstrateg på Upplands Väsby Kommun, Väder, Vägar, Vatten och Vision. En bra kommunikationsstruktur med bla spårtaxi, en vattennära bomiljö i Väsby sjöstad, varierande klimat med möjligheter till skridskoåkning och bad beroende på årstid och klara visioner för framtiden.

Kommunen bygger bland annat om gamla befintliga bostadshus och gör dem tillgängliga för folk med funktionshinder vilket de verkade stolta över. Märkligt då att de hade valt en båt med skyhöga trappsted och trösklar i mängd för seminariet, intresserade med funktionshinder göra sig icke besvär på denna framställan men de får gärna bo och betala skatt i Väsby stad.

Väsby stad finns inte enbart som en bildlig upplevelse för ögonen, detta framtidsprojekt även låter. En man med klara Örebro-ön pratade på ett ljudspår med glada fiolslingor och med tillkämpad stockholmska om staden där färgstarka människor möts.

Pia-Lena Krischél
Kommunikationskonsult, Prat PR

Upplands Väsby - vid mälaren

Upplands Väsby - vid mälaren

Annonser

Etiketter: , , , , ,

2 svar to “Upplands Väsbys resa från förort till stad”

  1. add Says:

    Bilden som du postat är över en liten by i skåne som också heter Väsby, inte Upplands Väsby, bara så att du vet 🙂

  2. Hannes Says:

    Tack! Fixat nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: